Consulting, jobhunter en werkbegeleider

Vacatures voor werkvoorbereider

by Ryan Payne

Vacatures werkvoorbereider

Wat doet een werkvoorbereider? Waar werkt hij, hoeveel uur doet hij zijn werk en met wie werkt hij? Dat zijn vragen die we hier zullen beantwoorden.

Wat? - Het voorbereiden van werk. Zodat andere mensen daadwerkelijk hun werk kunnen doen. Deze voorbereiding omvat: het aanwezig laten zijn van benodigde materialen en contactpersonen. 
Waar? - Meestal op een bouwplaats, of een ander terrein. 
Hoeveel uur? - Doorgaans zijn dit fulltime functies, maar er zullen wat uurtjes extra bijkomen zoals dat vaak gebeurt in de bouw. 
Met wie? - Met de projectleider en met alle betrokkenen bij het bouwproject: aannemers, metselaars en andere vakmannen en leveranciers. Ook de bouwkundige tekenaars en ander betrokkenen zijn in contact met de werkvoorbereider. Dit is natuurlijk allemaal heel kort en nauwelijks representatief voor het échte werk dat een werkvoorbereider doet. Daarvoor kijken we naar de ervaring van een voormalig werkvoorbereider van een bouwkeet in Utrecht.
 
Mark: "Het werk van de voorbereider viel mij zwaar. Je komt met veel mensen in contact, je bent aanwezig op de bouwkeet en op de plek waar daadwerkelijk gebouwd wordt, maar je moet stressbestendig zijn. Het kwam vaak voor dat ik me werk doordeweeks 's avonds naar huis nam, omdat ik in mijn hoofd maar bleef malen of bepaalde materialen wel aanwezig waren. De vacature werkvoorbereider heb ik via een vriend/contactpersoon in de bouw gevonden, die weer via een uitzendbureau op die bouwplaats terecht kwam. Met mijn vooropleiding als timmerman en ervaring in verschillende branches in de bouw kon ik hier terecht. Het kwam een keer voor dat een bepaalt materiaal op een dag niet was geleverd. Als werkvoorbereider krijg je dan van de mannen flink op je kop omdat zij dan hun werk niet kunnen doen. Of ik had een verkeerd materiaal besteld. Dat is dan echt je eigen fout en daar moet je tegen kunnen. Ik ben blij dat ik nu 'vrijer' werk doe en bij mensen thuis kom om woningen te controleren. Ook daar heb je te maken met materialen en moet je accuraat zijn, maar ben je toch wat vrijer in je doen en laten."
Mark werkt nu als persoon waar hij de funderingen van huizen bekijkt. Toch is hij dankbaar voor zijn werk als werkvoorbereider, omdat dit hem verder heeft geholpen met zijn carrière in de bouw.

Werken als werkvoorbereider? De vacature werkvoorbereider vindt je bij uitzendbureaus zoals bij Centerpoint Advies. Met een goede opleiding of werkervaring kun je hier zo aan de slag. Wel moet je accuraat en stressbestendig zijn.

Delen